Keksijän Päivän pääjuhlassa 8.11. jaettiin tänä vuonna neljä KONSTA-palkintoa. Tunnustus on Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen ja Headline Oy:n perustama keksimisen kansallista merkitystä korostava tunnustuspalkinto.

Palkinnon tavoitteena on nostaa esiin ja palkita sellaisia eri sektoreilla toimivia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat esimerkillisellä tavalla parantaneet keksijöiden onnistumisedellytyksiä tai muuten olleet tekemässä suomalaista toimintaympäristöä entistä keksijämyönteisemmäksi.


Media-KONSTA-palkinnon 2012 sai valtakunnallinen innovaatioalan ammattilehti Keksintöuutiset, jonka ulkoasusta ja taitosta vastaa AD Krista Jännäri, Mainospalvelu Kristasta Oy.

Aiemmin palkittuja ovat mm. Arctic StartUp, Opettaja-lehti, Kauppalehti, Pirkka, Aamulehti ja Tekniikka ja talous -lehti.

Keksintöuutiset

Jo vuodesta 1981 ilmestyneen Keksintöuutiset-lehden taustalla on järjestäytyneiden suomalaisten keksijöiden edunvalvontaorganisaatio Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry, jonka avainhenkilöt ovat tauotta vastanneet jäsenlehden päätoimituksesta sen idea-asteelta KEKEN UUTISET -lehden toimituksen kautta (-1980) tähän päivään saakka läpi haasteellisten aikojenkin.

Vuodesta 2010 lehteä on nykyisen päätoimittajan Maunu Korpelan johdolla kehitetty monipuolisesti niin ulkoasun kuin sisältökokonaisuudenkin osalta. Keksintöuutiset on tänään entistä selkeämmin keksijöitä ja keksintö- ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneita palveleva tiedotuskanava, jossa ihmisläheiset keksijöiden henkilökuvat, kotimaiset keksijät ja innovaatioalan tapahtumat sekä alan asiantuntijakirjoitukset saavat selkeän, visuaalisesti ja taitollisesti tasokkaan jalansijan mediassa. Keksintöuutiset on innovaatioista kertovassa vähäverisessä mediakentässä tärkeä ja myönteinen poikkeus. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Muut vuoden 2012 KONSTA-palkinnon saajat
Yritys-KONSTA: Planmeca Oy
Koulutus-KONSTA: Naisyrittäjyyskeskus
Elämäntyö-KONSTA: Martin Saarikangas